Sæt kryds i kalenderen 13. oktober 2016, hvor Mette Elmose, adjunkt på Institut for psykologi på Syddansk Universitet kommer og fortæller om mindfulness

Det bliver i Kulturhuset i Valby fra kl. 19 til 21.

“Det at have en autisme spektrum forstyrrelse (ASF) eller at have et barn med ASF er forbundet med helt særlige udfordringer, der kan påvirke dagligdagen og som over tid kan føre til stress-reaktioner, depression og angst. Det er derfor vigtigt, at vi har fokus på at forebygge udviklingen af stresstilstande samt at kunne behandle dem, når de først er opstået.

Deltagelse i et systematisk program med mindfulness træning er en veldokumenteret metode til stress reduktion samt reduktion og forebyggelse af depression og angst for personer generelt. Aktuelt anvendes mindfulness desuden målrettet i erhvervslivet, blandt elitidrætsudøvere, krigsveteraner samt som supplerende del af tilbuddet til personer med kronisk smerte eller kronisk sygdom. Endnu ved vi ikke så meget om hvordan mindfulness fungerer for personer med ASF og deres familier, men flere internationale studier er på vej, og i år er også et dansk studie startet op.

Mette Elmose, adjunkt på Institut for psykologi på Syddansk Universitet kommer og fortæller om mindfulness i forhold til autisme. I foredraget beskrives hvad mindfulness er, hvad vi ved og ikke ved om mindfulness og autisme spektrum forstyrrelser samt det aktuelle danske forskningsprojekt.

Læs om projektet på Sdu’s hjemmeside.

Mette søger deltagere til to hold i København i 2017 – læs mere her:  MYmind-DK Flyer for 2017, hvis det kunne være noget for dig eller din familie.

Klik her for at downloade pdf version af slides.